Projenizi İlgili Kuruluşa Gönderdikten Sonra Neler Yapabilirsiniz?

Projenizi İlgili Kuruluşa Gönderdikten Sonra Neler Yapabilirsiniz?

Projenizi fonlayan her hangi bir fon kuruluşuna, proje önerinizi, iş planınızı ya da proje metnini gönderdikten sonraki aşamadan projenizin neticesinin belli olduğu aşamaya kadar geçen zamanınızı nasıl değerlendirirsiniz?

Her projenin bir teslim dönemi ve bununla beraber bir teslim tarihi (deadline) vardır. Teslim tarihi olmaksızın müracaat edilen projelerde ise son teslim tarihi firmanızın ya da sizin öz disiplininize bağlı olarak değişir.

PROJENİZİ İLGİLİ KURULUŞA GÖNDERDİKTEN SONRA NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Bunun için aşağıda, açıklamalı olarak seçenekleri sunacağım.

a) Projemi gönderdikten sonra, projeyi unutur, proje ile ilgili hiç bir şey yapmam ve proje sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklerim. Bu durum özellikle, sonucun pozitif ya da negatif olacağı durumuna göre şekillenen bir beklentidir.

Bu durumda, projenin açıklanacağı tarihe kadar, ki bu durum çoğu zaman bir kaç ayı bulabilir, proje açıklanıp, sözleşme imzalandıktan sonra, tekrar proje metnine döner ve iş planını gözden geçiririm. Çıkmazsa da yapacak bir şey yok. Hatta, ümitsiz durumlarda, iyi ki de çıkmadı, zaten uğraşamazdım, zor konuydu, diyebilirsiniz. Hatta, “Buraya gelene kadar, proje mi vardı. Bundan sonrada bu şekilde yürütürüz” mü dersiniz?

b) Projeyi gönderdikten sonra, projenin kabulüne olan inançla, ekip, malzeme temini (ödemeleri daha sonra yapılmak kaydıyla temel malzemeler), basit imalatlar, laboratuar ya da atölye alt yapısını hazırlarım. Gerekli iş birliklerini sıcak tutmaya çalışırım. Sürekli literatürü (yayın, kitap, makale, patent, seminer vs…) takip eder, proje çıktığında da bu bilgilerle hedefleri ve yöntemleri güncellemiş olurum. Hatta, elde ettiklerimden derleme çalışmalar yaparım. Bu proje mutlaka çıkmalı.

Burada, tabi ki inanç çok önemli. Hani derler ya, yağmur duasına çıkılıyormuş, Temel şemsiye ile gelmiş.

c) Proje ya çıkar, ya çıkmaz deyip, eğer fikrimi gerçekleştirmek için gerçekten bir fona ihtiyacım varsa, öz kaynakları da zorlayıp, bir sonraki dönem için yeni ya da benzer bir projenin daha hazırlıklarına başlarım.

d) Zaten bu proje çıkmaz, Bana proje vermiyorlar, ön yargısına kapılıp, biraz borç, biraz kredi ve biraz da kendi imkanlarımla, projeyi yapmaya başlarım, çıkarsa da kalanları tamamlarım. Gönderdiğim projede hedeflerim ve projenin alt hedefleri çok fazla, ben hedefleri biraz daha küçültüp, kendim yaparım.

Tüm seçeneklerin sonucu beklenti yönetimine çıkıyor. Hangi seçeneği işaretlerdiniz?

Paylaşın:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir